+

Over mij

Sinds ik op vakanties als kind met de Sony videocamera van mijn ouders mocht filmen, ben ik hier niet mee gestopt. Op het Grafisch Lyceum in Amsterdam vond ik vooral de vakken cameratechniek en montage interessant waarna ik bij Grapefruit Moon Film de steeds fijnere kneepjes van het vak leerde. In 2019 ben ik als freelancer begonnen en film en monteer ik met erg veel plezier.

Foto Sander

Zowel de meer vrije filmopdrachten zoals de registratie van evenementen, als meer geregisseerde projecten zoals het maken van educatieve video’s, interviews en trailers voor tentoonstellingen doe ik graag.

Animatie

Mijn vader was een architect waar ik geregeld 3D visualisaties van verbouwingen en nieuw te bouwen woningen voor mocht maken. Eerst met de hand maar al snel (nu alweer bijna 20 jaar geleden) met de 3D teken- en animatiesoftware Blender, waar ik nog dagelijks met bijzonder veel plezier mee werk.

Naast werken met mijn camera en computer vind ik werken met de hand ook erg fijn. Vroeger maakte ik maquettes voor mijn vader, nu mag ik soms met bijvoorbeeld papier stop-motion animaties maken.

Stop-motion animatie

Daarnaast werk ik ’s zomers al meer dan 10 jaar voor Outdoor Cinema waar ik buitenbioscopen verzorg. Vaak maak ik dan ook foto’s als alles is opgebouwd en de film draait.

Fly-in bioscoop Texel

Grafisch ontwerp

Omdat ik een tijd lang heb gewerkt voor een bedrijf dat cd’s en vinyl produceerde, heb ik ook media vormgeving en marketing gedaan. Zo nu en dan maak ik nog ontwerpen voor posters, logo’s of websites.

West Beach poster
Logo A dog a Britt and a Ned
Logo Swool
Logo Festijn van tachtig

Visual effects

Voor de educatieve videoserie Opstandig! West-Friesland, heb ik ook een aantal visual effects gemaakt waarbij ik 3D elementen combineerde met beeldmateriaal. 14 jaar geleden maakte ik mijn eerste visual effect shot die je hieronder kunt zien.

Visual effect

Eigenlijk vind ik echt niets leukers dan zelf beelden te filmen en deze dan nog bijzonderder te maken door het toevoegen van 3D elementen. Heb je een leuk idee voor een video met visual effects? Laat het me vooral weten.