+

Uithuizing WFM

Op 31 december 2022 sloot het Westfries Museum in Hoorn haar deuren om ruimte te maken voor een grote renovatie en verbouwing. Hiervoor moest het museum helemaal worden leeggemaakt en zijn alle collectiestukken verplaatst naar de kunstopslag van Imming.

Gevelstenen

Ik was gevraagd om dit proces vast te leggen, te beginnen met de verhuizing van de zware gevelstenen uit de binnentuin van het museum.

Schuttersstukken

Vooral het inpakken en verhuizen van de gigantische schuttersstukken was bijzonder om te mogen vastleggen.

Herwaardering

Nu alle collectiestukken toch ingepakt en verhuisd moeten worden, is het een uitgelezen moment om alles stukken te herwaarderen en zo nodig aan bijvoorbeeld andere musea over te dragen.

Imming

De collectie werd verhuisd naar het kunstdepot van Imming Logistics Fine Art in Zwaag. Een indrukwekkende plek om te mogen rondlopen om te filmen.

Museumnacht

Dat het museum nu gesloten en helemaal leeg is, wil niet zeggen dat er voordat de werkzaamheden daadwerkelijk starten niets gebeurt in het lege gebouw. Zo werd er met Museumnacht op 8 september 2023 nog een sfeervolle avond georganiseerd met muziek, vertellingen en veel prachtige verlichting. Ik heb een korte impressie gefilmd van die avond.

Het verhaal van Hoorn

Met het museum gesloten werd er een voorstelling gerealiseerd in de Statenpoort in Hoorn, waar ik een trailer voor heb gemaakt.

Ook heb ik voor het project Opstandig West-Friesland een aantal dagen sketches en interviews gefilmd in het lege museum.